Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε απόψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το γεγονός ότι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου κι ενώ το νοσοκομείο ήταν σε εφημερία “φράκαρε”, με δεκάδες ασθενείς να βρίσκονται επί ώρες σε ράντζα.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. “Τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από μία άνευ προηγουμένου κρίση εξαιτίας της τραγικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, σημειώνεται.

 

Αμέσως μετά την επίσκεψή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε : “Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία”.

 

“Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου: γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό “για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς”.

 

Πηγή: www.newsit.gr