Αυτές είναι οι 3 παθήσεις που προτιμούν τους νέους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όσο πιο μικρός ηλικιακά είναι ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα αρρωστήσουμε. Γι' αυτό το λόγο, οι νέοι αντιμετωπίζουν πολλές φορές τα θέματα που αφορούν την υγεία του με αμέλεια με αποτέλεσμα να βρουν "πρόσκαιρο έδαφος" 3 παθήσεις, που συνήθως παρουσιάζονται σε προχωρημένες ηλικίες.

Καρκίνος του μαστού

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεαρών γυναικών που αρρωσταίνουν από καρκίνο του μαστού.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όσες έχουν ιστορικό κληρονομικότητας να κάνουν νωρίτερα από την ηλικία των 40 μαστογραφία, να μην καπνίζουν, να αθλούνται καθημερινά και να ψηλαφίζουν το στήθος τους ώστε να εντοπίσουν τυχόν ογκίδια.

Μελάνωμα

Μπορεί το μελάνωμα να εμφανίζεται μετά τα 40 με 50 χρόνια αλλά όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσούν από την νόσο. Οι πολύωρες ηλιοθεραπείες αλλά και η αλόγιστη χρήση σολάριουμ αυξάνουν τις πιθανότητες οι νέοι να εκδηλώσουν την νόσο.
Χρησιμοποιείστε αντηλιακό και μην κάνετε ηλιοθεραπεία τις ώρες 10.00-14.00,

Διαβήτης τύπου 2

Ένα συχνό πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι έφηβοι είναι η εκδήλωση του νεανικού διαβήτη. Προσέξτε τη διατροφή και απαλλαγείτε άμεσα από τα παραπανίσια κιλά.