Οι Αρζόγλου-Βαλαβανίδης-Σκουρολιάκος επί σκηνής μαζί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024 στο Από Μηχανής 

Οι Αρζόγλου-Βαλαβανίδης-Σκουρολιάκος πρωταγωνιστούν στην κωμωδία «ΗΡΩΕΣ» του Sibleyras

 

   

Το «Από Μηχανής» Θέατρο παρουσιάζει την πολυβραβευμένη κωμωδία «ΉΡΩΕΣ» του διάσημου συγγραφέα Gerald Sibleyras σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και μετάφραση της Μαριάννας Τόλη.

Τους ρόλους των τριών βετεράνων στρατιωτικών που, κόντρα σε όλα και κυρίως στον ίδιο τον χρόνο, βάζουν στόχο να ζήσουν όπως εκείνοι θέλουν ενσαρκώνουν οι: Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Πάνος Σκουρολιάκος.

Μια σημαντική θεατρική στιγμή, ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από τρεις σπουδαίους πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε μια παράσταση- σταθμός που θα μας κάνει να γελάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε!

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://t.ly/hKoYh

«ΗΡΩΕΣ»

του Gerald Sibleyras

 

Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 2024.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Πάνος Σκουρολιάκος

Προπώληση: https://t.ly/0aeGs

Λίγα λόγια…

… για το έργο

Οι «ΗΡΩΕΣ» (πρωτότυπος τίτλος “Le Vent des Peupliers”), γραμμένο το 2003, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Théâtre Montparnasse, ενώ έλαβε 4 υποψηφιότητες για το βραβείο “Molière” εκ των οποίων κι εκείνο του καλύτερου συγγραφέα. Έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες και σημαντικές θεατρικές σκηνές. Μάλιστα, μεταφράστηκε στα Αγγλικά από τον Τομ Στόπαρντ και παρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου, κερδίζοντας το “Lawrence Olivier Best New Comedy Award”.

… για την πλοκή

Τρεις βετεράνοι στρατιωτικοί, κλεισμένοι σε ένα γηροκομείο, θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία των νιάτων τους. Το πάθος τους όμως για τη ζωή που τρέχει, δεν σταματά κι όλοι μαζί σχεδιάζουν την απόδρασή τους, ώστε να οδηγηθούν στην ελευθερία του έξω κόσμου.

Ακόμα κι αν η σωματική τους κατάσταση δεν τούς επιτρέπει να τα καταφέρουν, ακόμα κι αν με δυσκολία μπορούν να σηκωθούν από την καρέκλα, οι ίδιοι επιμένουν να πιστεύουν στο όνειρο. Στόχος τους, σ’ αυτή τη μάχη απέναντι στη φυσική φθορά, να βγουν με τη φαντασία τους νικητές!

Μια τρυφερή και συγκινητική κωμωδία, η οποία με ευαισθησία αλλά και πολύ χιούμορ αγκαλιάζει τον άνθρωπο στη δύση της ζωής του. Οι τρεις ηλικιωμένοι βετεράνοι γίνονται πραγματικοί ήρωες καθώς κατορθώνουν όχι μόνο να μην παραδοθούν στο προγεγραμμένο τέλος που όλο και πλησιάζει αλλά και να μας δείξουν ότι η αγάπη για τη ζωή και η επιθυμία για το όνειρο δεν έχει ηλικία!

Σκηνοθετικό σημείωμα

Η Ιστορία του θεάτρου στον τόπο μας σίγουρα θα ήταν πιο φτωχή χωρίς τις αμέτρητες ώρες σκηνικής πτήσης των Κώστα Αρζόγλου, Χρήστου Βαλαβανίδη και Πάνου Σκουρολιάκου, τριών σπουδαίων ηθοποιών οι οποίοι μου κάνουν τη μεγάλη τιμή να τους σκηνοθετώ στο υπέροχο έργο «ΗΡΩΕΣ».

Και όπως οι ήρωες του Gerald Sibleyras επιμένουν στο όνειρο, έτσι και οι τρεις εξαιρετικοί αυτοί ηθοποιοί, με την ουσία που μόνο η εμπειρία μπορεί να σου προσφέρει, σε ταξιδεύουν σε ατραπούς ονειρικούς με την ερμηνεία τους.

Είναι υπέροχο να βλέπεις τους βετεράνους στρατιωτικούς του Sibleyras, γαλουχημένους για χρόνια στην πειθαρχία, τώρα να σπάνε τους κανόνες ή καλύτερα να ορίζουν τους δικούς τους κανόνες με γνώμονα ό,τι πιο σπουδαίο: την αγάπη για τη ζωή. Και είναι ακόμα πιο υπέροχο να βλέπεις τον Κώστα Αρζόγλου, τον Χρήστο Βαλαβανίδη και τον Πάνο Σκουρολιάκο αβίαστα να μπαίνουν στο πετσί των αξιαγάπητων αυτών χαρακτήρων και να γίνονται, με το ίδιο πάθος όπως την πρώτη φορά που χρόνια πριν πάτησαν στο σανίδι, οι ήρωες της παράστασης. Γιατί για εμάς τους θεατρίνους, η αγάπη για το θέατρο είναι συνώνυμη με την αγάπη για τη ζωή.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Δημήτρης Μυλωνάς

Ταυτότητα παράστασης

ΗΡΩΕΣ

Του Gerald Sibleyras

Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου

Μετάφραση: Μαριάννα Τόλη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ουρανία Στυλιανού, Κατερίνα Γκίκα
Φωτογραφίες & Trailer: Δάφνη Δρακούλη

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Πάνος Σκουρολιάκος

Πού: Κάτω Σκηνή «Από Μηχανής» Θεάτρου, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο
Πότε: Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Εισιτήρια: 18 € (κανονικό), 15 € (65+, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές)
Προπώληση: More.com
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5232097