10ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


10ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ),
του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID)

2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

(Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 – 21:00)

 

Με 2 μοναδικές – διαφορετικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024) κορυφώνεται η διοργάνωση του 10ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου και o διεθνούς φήμης Ινδός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος Sumon Rudra, πλαισιωμένοι από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας. Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ' όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Μεγάλα ονόματα όπως o Επαγγελματίας Χορευτής, Δάσκαλος και Χορογράφος Kumar Sharma και οι Kathak Rockers από την Ινδία, η Colleena Shakti από ΗΠΑ/Ινδία, η Leena Patel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kinga Malec από την Πολωνία, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, o χορευτής και χορογράφος Bollywood Amine Amoura από την Γαλλία, ο Pavan Prasad με τους D4Dance από την Γερμανία, η Mélodie Toussaint από τη Γαλλία, η Stuti Aga από την Ελβετία, καθώς και μεγάλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως οι VAMos Dance Academy, το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, η ομάδα Flamenco Solea, η Indradance Academy από τη Ρουμανία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καύκασος με Γεωργιανούς χορούς, το Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση», το γκρουπ Tarantalma με χορούς από την Κάτω Ιταλία και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και ομάδες χορού θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

* Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων Παραστάσεων του Φεστιβάλ θα είναι κοντά μας η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Greenpeace», το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Stray.gr» και η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία και Καρκίνο «Βήμα Ζωής»!

 

Θα λειτουργεί επίσης Μίνι Bazaar και θα μπορείτε να απολαύσετε Ινδικό Φαγητό από το φημισμένο εστιατόριο «Indian Chef»

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ (28 – 30 Ιουνίου 2024), θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, ένα χαρούμενο party καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID).

ΕΙΣΟΔΟΣ:           15 ευρώ (1 Παράσταση)

20 ευρώ (2 Παραστάσεις)

Πληροφορίες:
Τηλ. 210 9735 888 | www.bollywoodfestival.gr | [email protected]

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ