Κύκλος συζητήσεων για την Αναπηρία και την Ισότητα στο Εθνικό Θέατρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 

Εθνικό Θέατρο – Κύκλος συζητήσεων 2023-2024

«Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές»

Ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία συνεχίζεται. Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, μια δημόσια συζήτηση με θέμα: «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές».

Στη συζήτηση συμμετέχουν η ηθοποιός-stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, ο ηθοποιός-stand up comedian Πάνος Κατσής,

η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black-Light Χρυσέλλα Λαγαρία και το ιδρυτικό μέλος της Black-Light Θοδωρής Τσάτσος.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος

και την αρχισυνταξία ο Γιώργος Πράτανος.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη liminal.

Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα την ίδια μέρα από τις 17.30 στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ.

Οι αίθουσες του Εθνικού Θεάτρου είναι προσβάσιμες σε χρήστες-χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Τo Δελτίο Τύπου συνοδεύει μια γραφιστική κάρτα-φωτογραφία για την εκδήλωση. Κειμενική περιγραφή για χρήση ως εναλλακτικό κείμενο για τυφλά και με μειωμένη όραση άτομα:

Γραφιστική κάρτα με γκρι ανοιχτό φόντο. Πάνω αριστερά το λογότυπο του Εθνικού Θεάτρου. Πάνω δεξιά με μαύρα γράμματα: 2023>24.

Κεντρικά στο πάνω μέρος της κάρτας, ένα σχέδιο με τρεις όρθιους κορμούς δέντρων που είναι δεμένοι μεταξύ τους με χοντρό σχοινί και έχουν διαφορετικό ύψος ο κάθε ένας. Πάνω σε κάθε κορμό στέκεται ένας άντρας με στρογγυλό καπέλο κρατώντας ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια.  Δύο άνθρωποι με γκρι κοστούμι και αλογίσια κεφάλια τους περιφρουρούν, ενώ δύο παιδιά επεξεργάζονται με το βλέμμα τους τα αλογόμορφα πλάσματα.

Στο κέντρο κάτω από το σχέδιο ο τίτλος της κάρτας με μαύρα χοντρά γράμματα: Κύκλος Συζητήσεων 2023-2024, Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές.

Από κάτω ακολουθούν οι πληροφορίες της εκδήλωσης:

Μια δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Θέατρο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 – Κτήριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή

Συμμετέχουν: Κατερίνα Βρανά, ηθοποιός και stand up comedian, Βασιλική Δρίβα, ηθοποιός, Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια με αμαξίδιο, Χρυσέλλα Λαγαρία, συνυδρύτρια και διευθύντρια της Black – Light, Πάνος Κατσής, ηθοποιός και stand up comedian, Θοδωρής Τσάτσος, ιδρυτικό μέλος της Black – Light. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Αρχισυνταξία: Γιώργος Πράτανος

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη liminal.