Μεγάλοι καλλιτέχνες τραγουδούν “Τα ζεϊμπέκικα του Στέλιου” στο CHRISTMAS THEATER

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


 

Τα ζεϊμπέκικα του Στέλιου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
CHRISTMAS THEATER
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

Φιλική συμμετοχή: Ελληνικό  Κέντρο Ζεϊμπέκικου
Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Η ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού δεν μπορεί να εννοηθεί χωρίς τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος τραγουδιστής στην Ελλάδα. Τραγούδησε τον πόνο της ξενιτιάς, του χωρισμού και του ανεκπλήρωτου έρωτα. Με τη μοναδική του φωνή εξέφρασε τους πόθους και τις αγωνίες μας.

Στέλιος Καζαντζίδης: η φωνή της παρηγοριάς και της ελπίδας.

Η φωνή που δεν θα σιγήσει ποτέ στη συνείδηση των Ελλήνων. Αγαπήθηκε φανατικά  και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους. Και ήταν εκατομμύρια. Κι όχι μόνο  Έλληνες αλλά και λαοί απ’ όλη την Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στη φιλόξενη σκηνή του Christmas Theater, παλιοί και νέοι φίλοι του Στέλιου Καζαντζίδη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ζεϊμπέκικά του.

Τρεις χαρισματικές φωνές της εποχής μας θα συνυπάρξουν σε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα. Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης και ο Γιάννης Διονυσίου, με φωνές ευγενικές, ζεστές, εκφραστικές και ατόφιες σε συναίσθημα. Τραγουδιστές που έχουν μελετήσει σε βάθος το ελληνικό τραγούδι κι έχουν αγαπήσει τα ζεϊμπέκικα του Στέλιου Καζαντζίδη.

Τον ζεϊμπέκικο χορό που ο Στέλιος Καζαντζίδης θεωρούσε τον  ιδανικό για να εκφράσει την ελληνική λεβεντιά και που πλέον έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Ένας ταξιδευτής του κόσμου µε πλήθος συνεργασιών που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό αλλά και µε ματιά «προσωπική» που φέρνει το νέο. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές φωνές των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι.  Από το 1996 έως σήμερα, ο Γιάννης Κότσιρας κατέχει περίοπτη θέση στη σύγχρονη μουσική δημιουργία και με σεμνότητα, καθαρότητα και γνησιότητα χαράζει τη σπουδαία πορεία του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ένας ολοκληρωμένος ερμηνευτής, μία από τις σταθερές αξίες στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Λαμπρή η έως τώρα πορεία του, χτισμένη αποκλειστικά πάνω στο ταλέντο και στην αγάπη του για το τραγούδι. Στον κόσμο της μουσικής μπήκε εννέα ετών όταν άρχισε να ψάλλει στην εκκλησία του χωριού του, στο Χέρσο Κιλκίς. Οι “Ψίθυροι καρδιάς” ήταν το διαβατήριό του για την απογείωση και την επιτυχία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Απ’ την Κύπρο στην Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Διονυσίου διατρέχει με τη φωνή του την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, γράφοντας παράλληλα τη δική του.
Το όνομα του Γιάννη Διονυσίου ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Όλο και περισσότερο ακούγεται και η φωνή του.

Ελληνικό Κέντρο Ζεϊμπέκικου
Το Ελληνικό Κέντρο Ζεϊμπέκικου είναι ο επίσημος φορέας της άυλης κληρονομιάς του ζεϊμπέκικου με έδρα την Ελευσίνα.
Ένας φορέας που καταγράφει και προβάλλει τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα του ζεϊμπέκικου χορού μέσα από τα τοπικά μουσικοχορευτικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική του στο αστικό περιβάλλον, με στόχο την ανάδειξη του, κυρίως μέσω της διδασκαλίας.

Συμμετέχει η Δέσποινα Ραφαήλ: τραγούδι, φωνητικά

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιάννης Σινάνης: μπουζούκι
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Άρης Κούκος: μπουζούκι
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν
Γιώτης Σαμαράς: κιθάρα
Νίκος Καλαντζάκος: πιάνο, πλήκτρα
Γιάννης Πλαγιανάκος: κοντραμπάσο
Τάκης Βασίλειου: κρουστά
Ηρακλής Παχίδης: ντραμς

Επιμέλεια ήχου:
Λάμπρος Μπούνας
Στρατής Καραδημητράκης

Φωτισμοί:
Στέλιος Μαραγκός
Post Production: Ανδρέας Κουρελάς

ΤΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 στις 21.00
CHRISTMAS THEATER

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΔΙΑΚΕΚΕΙΡΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 48 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 38 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 30 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 25 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 15 ευρώ, (φοιτητικό – ανέργων – πολυτέκνων: 12 ευρώ)
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 24 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 7701700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, www.ct.gr & www.more.com