ΠΛΑΤΟΝΩΦ του Τσέχωφ στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

Κεφαλληνίας 17    11361, ΑΘΗΝΑ  τηλ  210 8656004   [email protected]    www.topos-allou.gr

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

ΠΛΑΤΟΝΩΦ

του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ

 

Η κεντρική παραγωγή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

με τον Μάξιμο Μουμούρη στον επώνυμο ρόλο

 

 

Από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof/

Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923- είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο, που αν παιχτεί ολόκληρο η διάρκεια του κρατάει πάνω από 8 ώρες.

Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση που δεν θα υπερβαίνει  τις 2 ώρες σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

Κανένας δεν θα ανακάλυπτε σήμερα  το «Πλατόνωφ» αν ο Τσέχωφ δεν ήταν …ο Τσέχωφ…

Το έργο αποκτάει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ, καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το έργο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν στα σχέδια του σκηνοθέτη Νίκου Καμτσή εδώ και χρόνια.

Φέτος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι καλλιτεχνικές και αισθητικές συνθήκες  ευνοούν το ανέβασμα του.

Στην σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ – Σκηνικό Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής,  κοστούμια Μίκα Πανάγου - και εκεί θα μαζευτούν μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα.

Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Πλατόνωφ, που θα τον αναλάβει ο Μάξιμος Μουμούρης. Γύρω του δόκιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του Νίκου Καμτσή και του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα αναλάβουν τους άλλους ισάξιους ρόλους.

Πραγματικά σ΄ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (Δημήτρης Φραγκιογλου) που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου), είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας.

Η διανομή έχει συμπληρωθεί και εκτός από τον Μάξιμο Μουμούρη, τον Δημήτρη Φραγκιογλου και την Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου, που αναφέραμε θα είναι οι : Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα παίξει τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι.

Πρωτότυπη Μουσική Κώστας Χαριτάτος

Κίνηση Κάλλια Θεοδοσιάδη

Φωτισμοί Γιάννης Ζέρβας

Βοηθός Σκηνοθέτη Χρύσα Νταούλη

Φωτογραφίες Γιώργος Κρίκος

Social Media Sunfollower Socials

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή στις 20:30

Σάββατο στις 20:30

Κυριακή στις 20:30

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

https://www.more.com/theater/platonof-tou-anton-tsexof/

 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά