ClassiCon: Η 1η έκθεση για το κλασικό ανδρικό στιλ στην Αθήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του κλασικού ανδρικού στιλ

 21-22/10, Ξενοδοχείο President

«Το στιλ είναι η τέχνη του να μετατρέπεις τη μόδα σε προσωπικότητα»

Bruce Boyer, συγγραφέας του “True Style”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι εραστές του κλασικού ανδρικού στιλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, συγκεντρωμένους κάτω από την ίδια στέγη, επιλεγμένους ράφτες κοστουμιών, πουκαμίσων, γραβατών, υποδηματοποιούς, εισαγωγείς υφασμάτων και αξεσουάρ. Να μιλήσουν μαζί τους, να λύσουν απορίες, να αγγίξουν φίνα υφάσματα, ν’ ανταλλάξουν ιδέες, αλλά και να γνωριστούν με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται το ίδιο πάθος.

ClassiCon

Η 1η έκθεση για το κλασικό ανδρικό στιλ και τους δημιουργούς του
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Ξενοδοχείο President

Εισιτήρια στο more.com

Η ιδέα

Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του monopeto.gr, του πρώτου ψηφιακού περιοδικού στην Ελλάδα για την ιστορία της κλασικής ανδρικής ένδυσης και τους δημιουργούς της. Ένα όραμα του ιδρυτή του, Γιώργου Αθανασόπουλου για μια μεγάλη γιορτή, το οποίο υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Stalexpo.

Το ClassiCon προτάσσει το μεράκι του τεχνίτη, τη μοναδικότητα του bespoke, τη διαχρονικότητα, τα φυσικά υλικά, την οικολογική διάσταση του χειροποίητου και του vintage. Δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους. Απευθύνεται και σε όποιον αναζητά μια εναλλακτική απέναντι στη «γρήγορη» μόδα. Σε όποιον επιδιώκει να χτίσει το δικό του προσωπικό στιλ όχι σύμφωνα με τις «τάσεις», αλλά με τη στάση του απέναντι στη ζωή και το γούστο του. Στον άνδρα που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, που επιλέγει συνειδητά την καλύτερη ποιότητα, τις δίκαιες συνθήκες παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

 

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Αθανασόπουλος: «Επαγγέλματα με ιστορία χιλιάδων ετών απειλούνται με εξαφάνιση, και μαζί τους εξαφανίζονται τόσο η προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ο πελάτης με τον δημιουργό του ενδύματος ή υποδήματός του, όσο και η έννοια του προσωπικού στιλ. Ένας από τους σημαντικούς στόχους του ClassiCon είναι να στείλει το μήνυμα ότι το κλασικό στιλ είναι ζωντανό στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες που το υπηρετούν, όπως και χιλιάδες άνδρες που το αγαπούν».

Με μια επίσκεψη στο ClassiCon

  • Θα γλιτώσετε χρόνο καθώς θα συναντήσετε συγκεντρωμένους στον ίδιο χώρο διαφορετικούς επαγγελματίες που υπηρετούν το κλασικό ανδρικό στιλ.
  • Θα αγγίξετε με τα χέρια σας εκλεκτά υφάσματα (καλό το διαδίκτυο αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που σου αφήνει στα ακροδάχτυλα το αυθεντικό κασμίρι και το άγριο μετάξι).
  • Θα λύσετε απορίες που με τη σειρά τους θα σας λύσουν τα χέρια, εξασφαλίζοντάς σας πάντα αρμονικές εμφανίσεις (Η κάλτσα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το παπούτσι ή με το παντελόνι; Το μαντηλάκι συνδυάζεται με τη γραβάτα ή με το πουκάμισο και όλες οι γραβάτες έχουν το ίδιο μήκος;)
  • Θα μάθετε ποιος είναι ο βασιλιάς του περιττού, πόσα κοστούμια χρειάζεται ένας άνδρας που τώρα ξεκινά να χτίζει την γκαρνταρόμπα του και γιατί οι παλιοί υποστήριζαν φανατικά ότι «η φτήνια τρώει τον παρά».
  • Θα γνωρίσετε άτομα που αγαπούν το κλασικό στιλ, όπως και εσείς (Spoiler alert: Είναι πολλοί, μεγάλοι και μικροί, από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικά πορτοφόλια).

Special bonus: Θ’ απολαύσετε δωρεάν ένα παραδοσιακό ξύρισμα από την ομάδα του 1900 the Barber Shop του Παναγιώτη Γρηγορίου.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Αλλά δεν θα ήταν εκπλήξεις, αν τις αποκαλύπταμε όλες. Σωστά;

Χρήσιμες πληροφορίες

ClassiCon
Ιδέα:
Monopeto.gr
Διοργάνωση:
Stalexpo

Πού: Ξενοδοχείο President, Λεωφ. Κηφισιάς 43, Αθήνα, Τ.Κ: 115 23
Πότε: Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11:00 με 21:00
Είσοδος: 10€ (ισχύει και για τις δύο μέρες της έκθεσης)
Εισιτήρια: more.com και στην είσοδο τις ημέρες της έκθεσης
Έναρξη προπώλησης: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Dress code: Ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε ο ΕΑΥΤΟΣ σας. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που έχει σημασία!

*Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου (17:00-19:30), δίπλα ακριβώς από τον χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τις προοπτικές της ελληνικής ραπτικής, την ηθική διάσταση του χειροποίητου, τις προκλήσεις του σήμερα και τις δράσεις για τη διασφάλιση ενός ευοίωνου αύριο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα

  • Το Μονόπετο στα social

Facebook
               Instagram
               YouTube

  • Μπείτε στην ιδιωτική ομάδα «Οι Κλασικιστές» στο Facebook, μέλη της οποίας είναι πλέον χιλιάδες άνδρες, όπως και κορυφαίοι τεχνίτες, έμποροι και βιοτέχνες από όλη την Ελλάδα. Θα την βρείτε ΕΔΩ.
  • Τη σελίδα του Μονόπετο θα την βρείτε ΕΔΩ.
  • Την επίσημη σελίδα του ClassiCon ΕΔΩ.