Μαίρη Χρονοπούλου: Μαθεύτηκε η αιτία θανάτου της – Από αυτó «έφυγε» η σπουδαία ηθοποιός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Μαίρη Χρονοπούλου νοσηλευόταν από τις 2 Οκτωβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ύστερα από πτώση μέσα στο σπίτι της.

Σε ηλικία 90 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου Μαίρη Χρονοπούλου,έπειτα από τραυματισμό της στο σπίτι της στην Παιανία, που της δημιούργησε εγκεφαλικό αιμάτωμα με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Έδωσε “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου δεν τα κατάφερει και άφησε την τελευταία της πνοή.

Μια μεγάλη ηθοποιός

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1933 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσα στο Χαρούμενο ξεκίνημα του Ντίνου Δημόπουλου, το 1954, σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο Τελευταίο ψέμα του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ.

Από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε πολλές δραματικές σειρές της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.