Ορφέας Ζάχος: Πέθανε ο «Νομάρχης» Κίμων από το Καλώς ήρθε το Δολάριο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος.

Ο ηθοποιός ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πέθανε, σύμφωνα με πληροφορίες, γαλήνια στο σπίτι του.

Ο Ορφέας Ζάχος είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και δίπλα σε άλλους σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Μάλιστα, ήταν ο “Κίμωνας” από την ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο” αυτή που τον στιγμάτισε.

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 στον κινηματογράφο. Οι ρόλοι που έχει παίξει ήταν χαρακτηριστικοί. Ωστόσο, ο ταλαντούχος ηθοποιός πέρα από την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την προσωπική του ζωή.

Η ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο” ήταν σταθμός στην καριέρα του, ωστόσο ο Ορφέας Ζάχος έχει παίξει σε πολλές ακόμη ταινίες. στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση μεταξύ των οποίων, ο “Γιούγκερμαν”, ο “Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης” και ο “Καπετάν φάντης μπαστούνης”.

Έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη, εκτός από “Κίμωνας” στο “Καλώς ήρθε το Δολάριο”, ως “Στέφανος” στην τανία της “Ζήλειας τα Καμώματα” και ως ξεχασιάρης αδελφός του Κωνσταντάρα στον “Τζαναμπέτη”.