Σαράντος Καργάκος: “Ο Λέων δείχνει πού βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Είμαστε ακόμη στο β του ανασκαφικού αλφαβήτου"

«Οι έρευνες στην Αμφίπολη είναι στο β του ανασκαφικού αλφαβήτου» δήλωσε στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

Ο κ. Καργάκος επανέλαβε πως: «Στον τάφο υπάρχει κάτι σημαντικό κάτω από το δάπεδο» λέγοντας πως περιμένει με αγωνία τις ακριβείς διαστάσεις του σκελετού.

Τόνισε πως: «Αν είναι σκελετός γυναίκας επαληθεύεται η παράδοση της περιοχής που ονόμαζαν τον λόφο… τάφο της Βασίλισσας».

Υπογράμμισε πως αν πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο μπορεί αν προσδιοριστεί ο χρόνος και η αιτία του θανάτου του.

Εκτίμησε πως ο λέοντας ήταν στην κορυφή κάποιου μνημείου που δεν αποκλείεται να ήταν το κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Θέλω να πιστεύω ότι ο Λέων ήταν στην κορυφή κάποιου μνημείου που ήταν τάφος ή κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ας μιλήσουν και οι επιστήμονες με το DNA, ας αφήσουμε χρόνο σ’ αυτούς κι ας λάβουμε σειρά έπειτα εμείς οι υπόλοιποι».

Τέλος, ο κ. Καργάκος συμπλήρωσε: «Έχει μεγάλη σημασία αυτή η ανασκαφή. Έβγαλε την Ελλάδα από την κακομοιριά. Αμφίπολη και Βεργίνα είναι στην επικαιρότητα σήμερα, γιατί ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη του προς του ζωντανούς και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι πολιτικοί μας και στράφηκε στους νεκρούς, γιατί αυτοί είναι που μπορεί να ανυψώσουν το φρόνημα του λαού».

Πηγή: Parapolitika.gr