Τι θα συζητήσουν Σαμαράς – Μέρκελ

-Το μήνυμα της καγκελαρίου στους Έλληνες και την ΕΕ -Να θέσει και επίσημα τη μείωση του χρέους θα επιχειρήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός


Ένα μόλις 24ωρο πριν την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στην Αθήνα με στόχο να στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η χώρας μας γυρίζει σελίδα.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι της «σιδηράς κυρίας» της ΕΕ στην από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να κάτσει στην Αθήνα περίπου 5 ώρες. Στην ολιγόωρη παραμονή της αναμένεται να εξάρει τις προσπάθειες της κυβερνήσεις και τις θυσίες του ελληνικού λαού, επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, θα ανακοινώσει λεπτομέρειες περί του ελληνογερμανικού επενδυτικού ταμείου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα επιχειρήσει να στείλει και μήνυμα προς την Ευρώπη, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ποιο θα είναι αυτό;  Ότι η συνταγή της, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέτυχε. Ότι η εχθρική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μεταξύ των λαών της Ευρώπης ήταν για… καλό!

Στην αρχή μας είπε τεμπέληδες, μετά είπε ότι μπορεί τελικά και να μην είμαστε χαμένη υπόθεση, αργότερα αποφάσισε να μας σώσει με οποιοδήποτε κόστος και τώρα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είμαστε σχεδόν παράδειγμα προς μίμηση…

Και όλα αυτά τώρα, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές που αποτελούν στοίχημα για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και υπό την απειλή των Ευρωσκεπτικιστών. Τυχαίο λοιπόν;

merkel sam

Τι θα πει ο Σαμαράς

Για πρώτη φορά αναμένεται ο πρωθυπουργός να θέσει επίσημα στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη μείωση του ελληνικού χρέους και την άμεση έναρξη των συνομιλιών.

Σύμμαχος του Α. Σαμαρά θα είναι η άκρως επιτυχημένη έξοδος στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι αυτό είναι το τρίτο και πιο δύσκολο στάδιο, καθώς θα πρέπει να πείσουν τόσο τους Γερμανούς όσο και το ΔΝΤ ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και όχι το καλοκαίρι, όπως έχουν τονίσει Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα

Το επίσημο πρόγραμμά της ξεκινά στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.

Ακολούθως, στις 16:20 η κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Ένας από τους στόχους της επίσκεψης -γι’ αυτό, άλλωστε και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων- είναι να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες κρίσης, όπως και για τα προβλήματα χρηματοδότησης και να προωθήσει κοινές ελληνογερμανικές συμπράξεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ
Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK