Η υποψηφιότητα Πατούλη ανοίγει το δρόμο στην ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Με τη χθεσινή του εξαγγελία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πλέον έμπειρος αυτοδιοικητικός Γιώργος Πατούλης, ανοίγει το δρόμο για τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε όλη τη χώρα.

Ουσιαστικά, η κίνηση του Γιώργου Πατούλη, σηματοδοτεί το τέλος των κομματικών χρισμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο στο οποίο και θα πρέπει να σταθούμε σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του Ομίλου Πολιτών από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Αυτό που ζητούν όλοι εδώ και χρόνια, εκτελεστική εξουσία και αυτοδιοικητικοί, την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή, επιχειρεί δυναμικά ο Γιώργος Πατούλης, στέλνοντας μήνυμα σε όλες τις δυνάμεις ανάγκη την Επικράτεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με εμπειρότατο- πρωτοκλασάτο Αυτοδιοικητικό της ΝΔ, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι οι εκλογές των «ανεξάρτητων» και ικανών υποψηφίων!

Οι πολίτες έχουν ταυτίσει τους κομματικούς υποψήφιους με τα κόμματά τους και την αναποτελεσματικότητα των περισσοτέρων σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδίως στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ως εκ τούτου, οι ψηφοφόροι ανά δήμο ή περιφέρεια, είναι έτοιμοι να στηρίξουν νέες υποψηφιότητες, ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες, με μόνο σκοπό το καλύτερο για τον τόπο που ζουν ή εργάζονται.

Ήδη, στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, είδαμε τέτοιες ανατροπές σε δήμους όπως αυτός της Γλυφάδας ή της Μυκόνου, όπου οι νέοι υποψήφιοι κατάφεραν, αν και αουτσάιντερ, να κερδίσουν τη μάχη των εκλογών !

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Με αυτά τα δεδομένα βέβαια, γίνεται αρκετά δύσκολη και η δουλειά των μεγάλων κομμάτων, τα οποία θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν χρίσματα ή αν θα επιλέξουν τη στρατηγική «ας κερδίσει ο καλύτερος»… μιας και αναμένονται πολλά «συντροφικά» μαχαιρώματα με φόντο τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ιδίως στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Αν συνυπολογίσουμε ότι το ταμείο των κομμάτων είναι μείον, άρα δε μπορούν πρακτικά να στηρίξουν οικονομικά κάποια υποψηφιότητα, τότε μάλλον τα πράγματα γίνονται λίγο ακόμα πιο δύσκολα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, θα θολώσουν και το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς αν οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι είναι τόσοι πολλοί όσο φημολογείται, τότε είναι πολύ πιθανό ο παραδοσιακός χάρτης των εκλογών να βαφτεί ροζ σε πολλά σημεία της επικράτειας!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το 2019 και πολλά μπορεί να αλλάξουν έως τότε… ακόμα και η αναλογική ψήφος!

Πάντως, εκ των πραγμάτων, η κίνηση του Γιώργου Πατούλη, φέρνει το χρόνο πιο κοντά και ίσως είναι πιθανό, κυρίως στους μεγάλους δήμους της χώρας, από Σεπτέμβρη να δούμε παρόμοιες κινήσεις!