Κουτσούμπας: «Γάμоς ομóφυλων ζεuγαριών σnμαίνει από χέρι κατάργnση της μητρότnτας και της πατρότnτας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την άποψη ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας», διατύπωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση, υποστήριξε ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί σε γονέα 1 και γονέα 2, καθώς και σε ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.

«Αυτό σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να διαχωρίσουν τα δύο θέματα για ευνόητους λόγους», είπε και εκτίμησε πως τα δικαιώματα των παιδιών που επικαλούνται οι υπερασπιστές της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης μπορούν να ρυθμιστούν.

«Επικαλείστε τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών», είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση ότι φέρει την ευθύνη γιατί προβάλλονται -όπως είπε- σκοταδιστικές απόψεις, από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών, «αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η παρένθετη μητρότητα έχει εξελιχθεί σε μπίζνα δισεκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό δεν είναι πρόοδος αλλά βαρβαρότητα και σκοταδισμός», είπε.

«Βομβαρδισμός ψεμάτων από την κυβερνητική προπαγανδα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, λέγοντας πως  διαδηλώνουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Η πλειοψηφία του κόσμου της εκπαίδευσης έχουν ήδη ψηφίσει κατά στο νομοσχέδιό σας, παρά τον βομβαρδισμό ψεμάτων από την κυβερνητική προπαγάνδα που στόχο έχει να πειστεί ο ελληνικός λαός, να πειστούν οι νέοι και οι νέες ότι αυτό το άδικο νομοσχέδιο, μπορεί δήθεν να δώσει λύση στα σημερινά αδιέξοδα που, εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχετε δημιουργήσει», είπε για να συμπληρώσει ότι «οι χιλιάδες φοιτητές δεν ανέχονται να βλέπουν τα πτυχία τους να εξισώνονται με την πανσπερμία των αμφιβόλου αξίας πτυχίων των “super market προσόντων” που θέλετε να φτιάξετε».