ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόκο» από Ακρίτα και Ηλιόπουλο – Δεν παραιτούνται από βουλευτές Επικρατείας για τον Κασσελάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ένα από τα βασικά ζητήματα που προκύπτει είναι αν μπορεί να είναι βουλευτής προκειμένου να αναλάβει και την προεδρία της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Όπως είναι ήδη γνωστό για να συμβεί αυτό πρέπει αρχικά να παραιτηθεί ένας από τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας και στη συνέχεια να αποποιηθούν τη θέση ακόμη 5 επιλαχόντες, ώσπου να φτάσουμε στην 9η θέση του ψηφοδελτίου στην οποία είχε τοποθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας, τον σημερινό διεκδικητή της ηγεσίας.

Όπως αναφέρει το Thestandard.gr, ξεκινώντας από την αρχή, τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές δηλαδή, ήδη οι δύο από τους τρεις, οι Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα που έχουν την πρώτη και δεύτερη θέση δηλώνουν προκαταβολικά ότι δεν παραιτούνται. Άρα μένει ο τρίτος, Ευάγγελος Αποστολάκης που ήδη από την αρχή έχει τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας Kασσελάκη.
Προφανώς, ακόμη κι αν σκέφτεται ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθεί, θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί ότι και οι 5 επιλαχόντες του ακολουθούν θα κάνουν το ίδιο.

Η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου

Σε σημερινή του δήλωση ο βουλευτής Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος επισημαίνει:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:
Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τι είπε η Έλενα Ακρίτα

Την ίδια ώρα, η Έλενα Ακρίτα, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε για το εάν σκοπεύει να παραιτηθεί για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, απάντησε «σαφώς και όχι».
Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυρία Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα στο Action 24.

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά» πρόσθεσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.