ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Η σύνταξή μου από 1600 ευρώ πήγε…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οργισμένος δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη μείωση της σύνταξής του που λαμβάνει ως δικηγόρος, ενώ όπως προανήγγειλε θα προσφύγει σε νομικούς, ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η σύνταξή μου μειώθηκε από 1600 ευρώ σε 382 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Μπορούσα να περιμένω μια σύνταξη βουλευτική και παράλληλα ήμουν δικηγόρος. Η σύνταξη αυτή, όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: του δικηγόρου) ήταν 1.600 ευρώ. Πήγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σε 780 από 1.600. Σας θυμίζω ότι αυτή η σύνταξη οφείλεται αποκλειστικά σε δικά μου χρήματα. Μετά γίνεται μία νέα παρέμβαση, 630. Τον Αύγουστο του 2016 γίνεται από 630, 485. Γίνεται 460 τον Σεπτέμβριο του 2016 και πήρα σήμερα το πρωί την σύνταξή μου, 382 (ευρώ). Και από 1.600, αποκλειστικά δικά μου χρήματα, έφτασα στα 482 (ευρώ), δηλαδή το 1/4. Πρόκειται για μία βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου και για μερικούς που μιλάνε για Μαδούρο, ο Μαδούρο είναι ήδη εδώ», είπε στον «ΒΗΜΑ FM».

Και συμπλήρωσε: «Θα προσφύγω εκεί που μπορώ να προσφύγω, δηλαδή σε νομικούς, οι οποίοι θα ζητήσω να εξετάσουν την περίπτωσή μου και να δουν στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια - το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ας πούμε - αν αυτό είναι φυσιολογικό. Εμένα η νομική μου κατάρτιση μού δίνει την πεποίθηση ότι αυτό δεν γίνεται σε μία χώρα πολιτισμένη, γίνεται μόνο σε χώρες που επικρατεί η βαρβαρότητα, δηλαδή φασισμός ή κομμουνισμός».

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: «Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο χρόνο, μέσα στο 2016. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάτω από 15%. Εγώ το προβλέπω, εν πάση περιπτώσει».