Άδωνις για δωρεάν rapid test: «Θα χρεωκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο, αυτό θέλετε;»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία από τους πολίτες και για ακόμη μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

«Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έφτασε τα 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολιασμού τον μήνα.

«Αυτός που έχει εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και περιμένει την τρίτη είναι προστατευμένος. Δεν είναι μηδέν τα δύο προηγούμενα εμβόλια, έχει αντισώματα, έχει κυτταρική ανοσία. Μην μας πιάνει πανικός» δήλωσε.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως με την Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων η κυβέρνηση αφήνει την αγορά να κινηθεί αυτές τις μέρες και μετά θα μπει «φρένο» στην κινητοποίηση που φέρνουν οι γιορτές.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο», τόνισε.

«Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση» πρόσθεσε.

Τι είπε για το κόστος των τεστ

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και την δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί για το κόστος των PCR test, το οποίο φτάνει τα 60 ευρώ, ένα κόστος αρκετά βαρύ για τον Έλληνα πολίτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε κάθετος στο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους:

«Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεωκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;» είπε.

br