9 στους 10 ασθενείς στρώνουν με ένα χαστουκάκι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλαίνε πάλι όλοι τις τελευταίες ημέρες για τα κανάλια και θυμήθηκαν να τα βάλουν με την κυβέρνηση.

Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ πάλι με τα διάφορα λιβανιστήρια. Βαρέθηκα. Θα ασχοληθώ με τον κλάδο μου, την Υγεία.

Έχουμε γεμίσει παντού φλώρους και αρρωστιάρηδες. Βήχουν, κρυώνουν, κόβουν το τσιγάρο επειδή τους ενοχλεί, γκρινιάζουν να μην καπνίζουμε. Τόσα χρόνια καπνίζω και δεν έχω πάθει το παραμικρό, αν δεν είσαι ασθενικός ή κανένας γαλαζοαίματος αντέχεις.

Φωνάζουν όλοι για τα δημόσια νοσοκομεία και τις παροχές τους. Εγώ φταίω μωρέ που είστε όλοι υποχόνδριοι; Με ένα χαστουκάκι περνάνε όλα, ρωτήστε κι εμένα. Χρειάζονται τόσοι γιατροί και τόσες ειδικότητες; Κόλπα για να πουλάνε φάρμακα οι φαρμακοποιοί και να αγοράζουν τα νοσοκομεία εξοπλισμούς είναι. Τόσα κρεβάτια, τόσα σύνεργα χωρίς λόγο.

Και μετά λέμε για το χρέος. Ξέρετε ποιες εταιρείες πουλάνε τα ιατρικά μηχανήματα; Όλες γερμανικές είναι. Έρχονται στα νοσοκομεία διάφοροι με ένα συνάχι και λένε, θέλω μαγνητική, ακτινογραφία στα πνευμόνια και τα λοιπά, και τα λεφτά τα παίρνουν οι Γερμανοί και μετά μας ζητάνε και τα ρέστα.

Μέχρι να παντρευτείτε μωρέ θα γιάνετε, ήμαρτον. Όταν κρύωνα εγώ μικρός έβγαινα στη βροχή κι έπαιζα μπάλα στις αλάνες στα Σφακιά και μετά για να ξεδιψάσω έπινα ρακή. Μου θέλουν όλοι ξαφνικά θεραπείες και χειρουργεία. Έχουμε μαλθακέψει όλοι μας γι' αυτό μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι και μας κάνουν ό,τι θέλουν.

Πάνε τα παιδιά στο σχολείο, παίζουν τα κοπέλια, κυλιούνται στο χώμα, κολλάνε ένα κρυωματάκι, μια ανεμοβλογιά, καμιά απαλή πνευμονία. Παιδιά είναι μωρέ, αφήστε τα να παίξουν εκεί πέρα, έρχεστε και ζητάτε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά, μην πονέσει λίγο το κεφαλάκι του. Η μακαρίτισσα η μάνα του πατέρα μου, έντεκα παιδιά έκανε και τα εφτά πέθαναν πριν πάνε σχολείο, δεν έκανε έτσι.

Φτάνει πια. Όσο είμαι εγώ αναπληρωτής Υπουργός, περίθαλψη θα προσφέρουμε σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι φλώροι να κάτσουν σπίτι τους να τους κάνει μάκια η μαμά τους.

tokoulouri.com

Υ.Γ. Πρόκειται φυσικά για χιουμοριστικό άρθρο