Κυκλοφορία 3ου Τεύχους eurEOPE Magazine: A bimonthly review


Κυκλοφόρησε το 3o τεύχος του eurEOPE Magazine: a bimonthly review (ISSN: 2732-7299). Το πρώτο  ηλεκτρονικό περιοδικό στην Ελλάδα με επίκεντρο την Ευρώπη.

Βασικές θεματικές του τρέχοντος τεύχους είναι

  • η εξωτερική πολιτική,
  • Συρία / ΕΕ & Κόσμος,
  • διαπραγματεύσεις,
  • ιατρική,
  • ιστορία,
  • πολιτική,
  • κυβερνοασφάλεια,
  • ανθρώπινα δικαιώματα και τεχνολογία.

Κεντρικό πρόσωπο του νέου τεύχους είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Eσωτερική Aγορά, Thierry Breton. Μέσω της συνέντευξηςπου παραχώρησε, αναφέρεται στις βασικές πτυχές του χαρτοφυλακίου του και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή διαχείριση των εμβολιασμών, στον πράσινο και ψηφιακό τουρισμό, στη ψηφιακή μετάβαση και στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων της Ελλάδας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουμε το συνοδευτικό ειδικό ένθετο – αφιέρωμα ESTORIES: inspiring change: «40 χρόνια, 19 Ευρωβουλευτές». Για πρώτη φορά,  σε προσωπικές συνεντεύξεις, όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση)απαντούν σε ερωτήματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους καισχολιάζουν επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της Ένωσης, ενώ μιλούν για το Ευρωπαϊκό μέλλον που οραματίζονται.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, «για ακόμη μία φορά η Επιστημονική Ομάδα Ευρωπαϊκών Θεμάτων έχει σχεδιάσει ένα εξαιρετικό τεύχος για το eurEOPE Magazine, με πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις και φυσικά μία πολύ σημαντική κεντρική συνέντευξη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, κ. Thierry Breton. Ευχαριστώ τον Επίτροπο και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για την παραχώρηση των συνεντεύξεων τους».

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού και Project Leader της Επιστημονικής Ομάδας eurEOPE, Μαρία Αρναουτάκη, αναφέρει ότι «η σύγχρονη Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο που ταιριάζει στο ιστορικό της παρελθόν, στον πολιτισμό της και στους πολίτες της. Σ’αυτήν την προσπάθεια η ομάδα του eurEOPE Magazine δίνει το σύνθημα!».