Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μικρός ήθελα να γίνω οδηγός τρένου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια διαφορετική συνέντευξη μακριά από την πολιτική και τις τρέχουσες εξελίξεις, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα παιδιά της Atraktos Kids και στην εκπομπή «Μεγάλες Κουβέντες».

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της Ατράκτου, στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παιδικά του χρόνια, τις ανησυχίες του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και τι θα έκανε αν είχε τη δύναμη ενός υπερήρωα…

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη απόφαση που πήρε μέχρι τώρα, το ότι “έπρεπε να τα κλείσουμε όλα για τον κορΩνοϊό” λέγοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να σταματήσουν στη χώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα παιδιά της Atraktos Kids

Επίσης κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να εμβολιαστεί, αναφέροντας ως παράδειγμα την πολυομυελίτιδα από την οποία είχε προσβληθεί η μητέρα του, όταν δεν υπήρχαν εμβόλια.

“Ξέρεις ότι κάποτε υπήρχαν αρρώστιες που τώρα έχουν εξαφανιστεί, που δεν τις ξέρουμε καν, και εξαφανίστηκαν επειδή βρέθηκαν τα εμβόλια. Η μαμά μου, ας πούμε, την οποία, όπως με ρώτησες, αγαπούσα πάρα πολύ, είχε αρρωστήσει από μία αρρώστια η οποία λέγεται πολιομυελίτιδα, η οποία δεν είναι γνωστή πια, έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η οποία μπορεί να σε αφήσει τελείως παράλυτο. Και όταν η μαμά μου αρρώστησε δεν υπήρχαν τα εμβόλια, όταν ανακαλύφθηκαν όμως τα εμβόλια πριν από 70 χρόνια και εμβολιαστήκαμε όλοι πια, η αρρώστια εξαφανίστηκε. Έτσι θα εξαφανιστεί και ο Covid αν όλοι εμβολιαστούμε” είπε ο κ.Μητσοτάκης.