Γεραπετρίτης: «Διατηρήσαμε τα SMS για συμβολικούς και παιδαγωγικούς λόγους»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ουπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην απόφαση για διατήρηση των SMS στο 13033, έως τις 15 Μαΐου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε πως, «υπάρχει στα SMS ένας υψηλός συμβολισμός και μια παιδαγωγική λειτουργία, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή είναι υψηλός ο συμβολισμός, φοβάμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των sms, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι, «οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πλέον σπάει στερεότυπα και έχει δημιουργήσει μια παράσταση σοβαρού ψηφιακού κράτους».

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη», δήλωσε παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης.

Οι δηλώσεις του υπουργού: