ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ο Τσίπρας σκέφτεται να διεξάγει εκλογές τον Οκτώβρη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Πιστεύω ότι από τη σκέψη του πρωθυπουργού περνάει να κάνει όσο πιο γρήγορα εκλογές, μέσα στον Οκτώβριο ή μέχρι το τέλος του ’16» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό των πολιτών, ενώ χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση» τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταμάτης στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πιθανότατα σκέπτεται να προσφύγει γρήγορα στις κάλπες για να πετύχει -όπως είπε- μια ήττα διαχειρίσιμη.

«Γιατί όσο περνάει ο χρόνος, η ήττα μετατρέπεται σε πανωλεθρία και αυτό το καταλαβαίνει», τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Σχολιάζοντας τα θέματα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης, που έβαλε στο τραπέζι η κυβέρνηση, είπε ότι τον προβληματίζει η σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυφαίνει σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Για τα μέτρα κοινωνικής ανασυγκρότησης και άμβλυνσης των συνεπειών από την απώλεια του ΕΚΑΣ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξαπατά τους πολίτες», αναφέροντας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε διαθέσει για την κοινωνική πολιτική 450 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα και η σημερινή μόλις 108 εκατ. ευρώ.

Χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση» και ενέργεια που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συμμετοχή των φορέων και των πολιτών στην αναθεώρηση του Συντάγματος και τόνισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είχε καταθέσει συγκροτημένη πρόταση για την αναθεώρηση.

«Εμείς σ’ αυτό το πανηγύρι και το επικοινωνιακό θέατρο δεν θα πάρουμε μέρος. Τι διάλογο να κάνουμε; Ο διάλογος γίνεται στη Βουλή», είπε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος υπερασπίστηκε το «μαύρο» που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, χαρακτηρίζοντάς τον «υπουργό προπαγάνδας».

Επίσης, ο κ. Σταμάτης έδωσε συνέχεια στη χθεσινή κόντρα που είχε στη Βουλή με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, κατηγορώντάς την ότι έκανε πολιτική καριέρα μέσω της ΕΡΤ. Στο ερώτημα αν είναι μεμπτό να πολιτεύονται οι δημοσιογράφοι που γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό, λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, ο κ. Σταμάτης απέφυγε να απαντήσει και συνέχισε να κατηγορεί την κ. Καββαδία, λέγοντας ότι με άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ρίξει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ψηφίζοντας λευκό στη Βουλή.