Νέα Δημοσκόπηση: Μπροστά με 14% η ΝΔ – Πανίσχυρος Μητσοτάκης – Ο “κανένας” καταλληλότερος από Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα Δημοσκόπηση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζονται να βρίσκονται μπροστά, μετά και τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Στις 13,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ισχύει, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO. Η τελευταία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Νέα Δημοσκόπηση: Τα πρώτα στοιχεία

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Στοιχεία δημοσκόπησης: Κι άλλες λεπτομέρειες

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο (51%) εκφράζει δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και η πλειοψηφία (64%) θεωρεί ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι πολίτες εμφανίζουν «κόπωση» με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 51% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 43%, ο «κανένας» 29%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.