ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ – Απάντηση στη δήλωση Δρίτσα: «Ναι, δεν πρόλαβαν να τρομοκρατηθούν γιατί δολοφονήθηκαν!»


Σάλος προκλήθηκε μετά την επίμαχη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που εγκάλεσε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για βάναυση προσβολή των 23 θυμάτων των τρομοκρατών. Ανάμεσα στα μέλη της ΝΔ που αντέδρασαν και ο Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ

Η σοκαριστική δήλωση του Βουλευτή και πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θοδωρή Δρίτσα, στο Κανάλι 1 του Πειραιά ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν» αποτελεί βαρύτατη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, τους συγγενείς τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Ναι, κύριε Δρίτσα, δεν πρόλαβαν να τρομοκρατηθούν γιατί δολοφονήθηκαν!

Τέτοιες δηλώσεις, με τις οποίες παρέχεται πολιτική κάλυψη στις στυγερές δολοφονίες ακόμα και απλών πολιτών, τις βομβιστικές επιθέσεις, τις ληστείες και εν γένει σε όλα τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που διέπραξε η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, υπονομεύουν το πολίτευμα μας.

Ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για όσα άκουσα, όπως όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτως του αν προέρχονται από τη Δεξιά, το Κέντρο ή την Αριστερά. Ταυτόχρονα προβληματίζομαι για τις θέσεις που όχι μόνο υιοθετεί αλλά πλέον και απροκάλυπτα εκφράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Ειλικρινά ντρέπομαι που ένας τέτοιος άνθρωπος εκλέγεται στον Πειραιά, στην ίδια περιφέρεια με εμένα. Ας τον κρίνουν όσοι τον ψήφισαν.

Καλώ τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει αμέσως τον κ. Δρίτσα. Αν δεν τον κάνει, σημαίνει ότι προφανώς στηρίζει και ο ίδιος όσα ειπώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ από Δρίτσα: «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν»