Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω να είναι το τελευταίο lockdown, χτίζουμε τείχος ανοσίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Το ελπίζω ειλικρινά ότι θα είναι» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Χτίζουμε αυτή τη στιγμή ένα τείχος ανοσίας. Η προτεραιότητα μας ήταν πάντα να μην μεγαλώσει η πίεση στο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας έως την ερχόμενη Άνοιξη: «Υπάρχει πάντα μια εποχική διάσταση και έτσι ελπίζω ότι τον Απρίλιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κάθε φορά που κλείνεις την οικονομία πληρώνεις βαρύ τίμημα» και συμπλήρωσε ότι: «Ελπίζω ότι σε μερικές εβδομάδες θα μπορέσουμε να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες».

Αποπληρωμή ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πάντως η Ελλάδα θα προχωρήσει κανονικά στην πρόωρη αποπληρωμή της δόσης των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα λεγόμενα ακριβά δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που εγείρουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι καθυστερήσεις στις παραλαβές εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με νόημα ότι «έχουμε όλοι πάρει το μάθημά μας» και πρόσθεσε με νόημα ότι: «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά». Ο πρωθυπουργός μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα του ότι: «Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα έχουμε άλλες καθυστερήσεις».

Η πρώτη ερώτηση που υπεβλήθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφορούσε στην ιδέα του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πλέον κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Ήμουν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που το έθεσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε ο πρωθυπουργός που υπογράμμισε ότι ενόψει του καλοκαιριού η χώρα μας: «Θα πάει σε αυτό το μονοπάτι». Εμφανίστηκε αισιόδοξος μάλιστα ότι σύντομα και η Ευρώπη θα καταλήξει σε μια κοινή φόρμα που σκοπό θα έχει τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των τουριστών.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός η χώρα μας κινείται με ταχύτερο ρυθμό στους εμβολιασμούς του πληθυσμού απ ότι άλλες χώρες. Ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που η Ελλάδα δεν διέθετε όταν το 2020 άνοιγε με ασφάλεια τον τουρισμό.

ΠΗΓΗ: cnn.gr