ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ: Ο Άδωνις Γεωργιάδη φαντάρος! Η φωτογραφία από τη θητεία το 2000

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια φωτογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες στιγμές του παρελθόντος, με πρωταγωνιστή κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο, ανέσυρε από το προσωπικό αρχείο του ο Νίκος Μπακής, ακτιβιστής, αρθρογράφος και φωτογράφος.

Το ημερολόγιο γυρνάει περίπου 21 χρόνια πριν, το 2000, όταν στο στρατόπεδο του ΚΕΕΜ Σπάρτης υπηρετούσε τότε τη θητεία του ένας 28χρονος από την Αθήνα, άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ήταν, ωστόσο, ήδη επικεφαλής εκδοτικού οίκου, διευθυντής των περιοδικών “Ελλήνων Ιστορία” και “Ελληνική Αγωγή” και ιδρυτής του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών “Ελληνική Αγωγή” με σκοπό τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.

Ο νεαρός εκείνος άνδρας δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη (δεξιά στη φωτό), ο οποίος έχει απαθανατιστεί σε χώρο του ΚΕΕΜ, πιθανότατα στο ΚΨΜ. Αριστερά στο στιγμιότυπο διακρίνεται ο Ν. Μπακής ο οποίος την περίοδο εκείνη διατελούσε φωτογράφος του στρατοπέδου (από το 1992 μέχρι το 2006). Μάλιστα, ο Σπαρτιάτης φωτογράφος ανέπτυξε φιλία και συνεργασία με τον Αδ. Γεωργιάδη, καθώς υπήρξε  αρθρογράφος στο περιοδικό “Ελληνική Αγωγή” που εξέδιδε ο σημερινός υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης... φαντάρος: Η φωτογραφία από τη θητεία στη Σπάρτη το 2000

br