Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς – Ανησυχία για την εικόνα στα λύματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν το πρωί της Πέμπτης (04/02) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Θα συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον κορονοϊό, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, καθώς καταγράφεται συνεχής επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις και τα όποια μέτρα θα κλειδώσουν στη σύσκεψη της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του την εισήγηση της Επιτροπής, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Καθοριστικό ρόλο για τις σχετικές αποφάσεις θα έχουν τα αυριανά επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και το αν θα υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 1.151 νέα κρούσματα.

Τον κώδωνα της επαγρύπνησης και της αυστηρής τήρησης των μέτρων έως τον Μάρτιο, έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ενδέχεται τα ενεργά κρούσματα να αγγίξουν τα 7.000 με 8.000 πανελλαδικά σε εβδομαδιαία βάση, εάν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει. Ενώ προειδοποίησε πως ο ιός θα μας ταλαιπωρήσει κι άλλο γιατί μπορεί να έχουμε πρόβλημα με τις μεταλλάξεις.

Πηγή