Ντροπή! Η Βουλή «βγάζει λάδι» τον Φίλη για τις δηλώσεις κατά των Ποντίων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θλίψη και οργή προκαλεί η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να μην άρει την ασυλία του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Με 167 ψήφους κατά και 25 υπέρ, οι Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν πως οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κατά του Ποντιακού Ελληνισμού δεν είχαν τίποτε το επιλήψιμο, ούτε καν σε ηθικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων ως εθνοκάθαρση, προκαλώντας σάλο και έντονες αντιδράσεις από τους Πόντιους.

«Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα.

Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κράτος, την Σουηδία και την Αυστραλία αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Ο κ. Φίλης λοιπόν, αυτά τα γεγονότα τα χαρακτηρίζει ως εθνοκάθαρση και όχι Γενοκτονία.

Για αυτές τις δηλώσεις του είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Ωστόσο, 167 βουλευτές φρόντισαν να τον βγάλουν… λάδι!

Ας τους κρίνει ο λαός και η ιστορία…