ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για το τρίτο κύμα – Αγωνία για την Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχής θα είναι η αναπροσαρμογή της στρατηγικής για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία.

Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι το κυρίαρχο μέλημα, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία και η παράταση του lockdown.

Πλέον οι αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα είτε πρόκειται για περαιτέρω αυστηροποίηση, είτε για χαλάρωση θα λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ακολουθούν θα αξιολογούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα υπό το φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στόχος είναι, να μην υπάρξει τεράστια αύξηση των κρουσμάτων από την πιθανή αύξηση της διασποράς που συνέβη λόγω της χαλάρωσης που παρατηρήθηκε κατά την εορταστική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά για τις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο παρά τα αυστηρά μέχρι σήμερα μέτρα, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα και αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική. Και χθες η Αττική βρέθηκε στο κόκκινο, καταγράφοντας πάνω από το 1/3 των 800 κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική εντοπίστηκαν 290 κρούσματα, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττική παραμένει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 78 κρούσματα.

Ακολούθησε ο Πειραιάς με 50 κρούσματα, ενώ 40 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Στη Δυτική Αττική, η οποία παραμένει σε καραντίνα εντοπίστηκαν 38 κρούσματα και 32 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Επιπλέον, 29 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ανατολική Αττική και τέλος 23 κρούσματα καταγράφηκαν στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Εν τω μεταξύ έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ειδικών για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με πολλούς να προεξοφλούν ένα τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας μετά τη χαλάρωση τήρησης των μέτρων στις γιορτές αλλά και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, θεωρώντας βέβαιο ότι τις επόμενες εβδομάδες υπάρξει εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων, με πολλούς να κάνουν ήδη λόγο για τρίτο κύμα κοροναϊού, περίπου τον Φεβρουάριο.

Πηγή