Εμπρηστική δήλωση Ακάρ: «Η Ελλάδα κάνει λάθος να αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο τόνισε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι»

Την σκυτάλη της προπαγάνδας από την εκπρόσωπό του, πήρε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακαρ, ο οποίος άφησε και πάλι αιχμές κατά της Ελλάδας, ερωτώμενος για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός για ακόμα μια φορά κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι είναι εκείνη που δεν επιθυμεί να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι γείτονες μας απέχουν πεισματικά από τις διαπραγματεύσεις και ψάχνουν άλλου είδους λύσεις. Κάνουν λάθος».

Νωρίτερα αναφερόμενος για τη στάση που θα ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ, για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο τόνισε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επάνω στη θετική ατζέντα και την απαραίτητη προετοιμασία και επίσης για τη Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, τις ενέργειες της Τουρκίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα γίνει η επαναξιολόγηση προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι»

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε παράλληλα πως «δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβριο και θα ξαναδούν εάν η Τουρκία υλοποίησε τις προσδοκίες τους».

«Οι προσδοκίες τους ήταν υπέρ της αποκλιμάκωσης και της δέσμευσης για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Δεν θα γίνει επανεξέταση στο πλαίσιο μιας ανακοίνωσης ή στο πλαίσιο μιας ενέργειας, αλλά με βάση τις ενέργειες, τις ανακοινώσεις και τη συμπεριφορά για συγκεκριμένη περίοδο. Όπως είπα το χρονοδιάγραμμα είναι ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου».