Ο Γιάννος Γραμματίδης στις ΗΠΑ για κύκλο συνομιλιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από την Κυριακή ο Γιάννος Γραμματίδης, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Πορείας, Χάρη Αναστασιάδη, όπου θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικούς και θεσμικούς κύκλους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γραμματίδης θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις πού του διοργανώνουν τρία από τα μεγαλύτερα think tanks των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτων, ενώ παράλληλα θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στο State Department, στο ΔΝΤ, στη Γερουσία και στο Κογκρέσο. Επιπλέον θα έχει την ευκαιιρία να συναντήσει σημαντικές προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής κοινότητας στην Ουάσιγκτων.

Στη συνέχεια ο κ. Γραμματίδης θα δώσει σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της χρηματο-οικονομικής σκηνής καθώς και με επιφανείς εκπροσώπους της Ομογένειας.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Γραμματίδη στις ΗΠΑ είναι να παρουσιάσει τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας, να συζητήσει μεθόδους κι εργαλεία εξόδου της χώρας από την κρίση και να ζητήσει την ουσιαστική στήριξη της χώρας από τις ΗΠΑ ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο της στην κρίσιμη γεωγραφική της περιοχή πού κλονίζεται από πηγές έντασης ανάμεσα στις οποίες και το προσφυγικό.