Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες – Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η σημερινή συνεδρίαση είναι μία ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για την πορεία της νέας μάχης με τον κορωνοϊό. Ένα πεδίο ειλικρινούς διαλόγου. Και μία θεσμική αφορμή για να επικρατήσει, επιτέλους, η αλήθεια σε βάρος των μύθων», σημείωσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η επόμενες μέρες, η επόμενη εβδομάδα οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες, μέρες εξαιρετικά κρίσιμες. Και σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», συμπλήρωσε.

«Η χώρα πέτυχε να ανασχέσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, γιατί όλοι συστρατευτήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια. Η κυβέρνηση ουδέποτε διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε μια δυσκολία να συμφωνήσουμε στους αριθμούς [για το τι κάναμε για Υγεία, νοσοκομεία, ΜΕΘ κλπ]. Είναι μια συζήτηση που δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ δεν θα πω ότι όλα είναι άριστα, θα πω όμως ότι έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ. Ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε Live τη συζήτηση: