Ζουράρις: «Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν είναι οι μορφωμένοι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Εγώ αυτά τα παρακολουθώ ως συνεργαζόμενος. Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιπλέον, αυτά είναι άνευ σημασίας. Δεν το έχετε αντιληφθεί ότι καμία σημασία δεν έχει; Θα αλλάξει (σ.σ. η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ). Ε, και; Αυτά αλλάζουν», δήλωσε σήμερα ο Κώστας Ζουράρις.

Και πρόσθεσε: «Κάποτε και ο Παπανδρέου αρρώστησε και τον άλλαξαν, πήγε ο Σημίτης μετά. Αυτά είναι δευτερεύοντα στην πολιτική».

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αν εξακολουθήσει να διατηρεί χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

«Οι δημοσκοπήσεις έχουν νόημα κανένα μήνα πριν τις εκλογές», ανέφερε ο κ. Ζουράρις, υποστηρίζοντας ότι περιθώρια για εκλογές μέσα στο 2021 δεν υπάρχουν: «Οποιοσδήποτε προκηρύξει εκλογές τώρα θα τον πετάξουν στον Θερμαϊκό».

Ερωτηθείς αν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι δεν θα πάει ως μέλος αλλά ως παρατηρητής, αλλά θα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του. «Τα τελευταία 3.000 χρόνια έχω άποψη, με ξέρετε να μην έχω;».

Η συζήτηση άναψε όταν ο κ. Ζουράρις ισχυρίστηκε πως «μορφωμένος ίσον αριστερός» και πως σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι της ΝΔ «δεν είναι οι μορφωμένοι», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί».

Στη δε αιχμή, ότι ένας μορφωμένος δεν επιτρέπεται να μη θεωρεί «τίποτα σπουδαίο» την πιθανή απώλεια νησιών από την Τουρκία, έκανε λόγο για αφελή και κακοπροαίρετη ερμηνεία των δηλώσεών του, στον χρόνο που έγιναν, όταν ο ίδιος μιλούσε για την απώλεια «λόγω της γλώσσας».

Σε μια αποτίμηση του έργου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα της, με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι και οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνονται de facto με τη μη εφαρμογή τους.

Πηγή: iefimerida