Απίστευτη δήλωση Κατρούγκαλου: Τα μνημόνια ψηφίζονται μόνο από χουντικά καθεστώτα τύπου Πινοσέτ!


Οι πολιτικοί «φωστήρες» της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τη χώρα, όχι μόνο ψηφίζοντας ανθρωποκτόνα μέτρα, αλλά και προχωρώντας σε ανεκδιήγητες τοποθετήσεις και δηλώσεις.

«Πρωταγωνιστής», αυτή τη φορά, ήταν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, μιλώντας το Σάββατο (28/05/2016) στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στην Καλαμάτα τοποθετήθηκε επί της πολιτικής των μνημονίων, λέγοντας το εξής αμίμητο: «Τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο».

Τάδε έφη Γιώργος Κατρούγκαλος, ο νυν υπουργός Εργασίας και «αρχιτέκτονας» του νέου ασφαλιστικού νόμου, που πριν από μία περίπου εβδομάδα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «επιτυχία» και «άθλο».

Και πρόσθεσε: «Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι, υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».

Μάλιστα, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της υπέρμετρης αισιοδοξίας, ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup».

«Βρισκόμαστε σε θετική στροφή, γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα», σημείωσε.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι για τον υπουργό Εργασίας φταίνε πάντα οι άλλοι, αλλά επ’ουδενί η παρούσα κυβέρνηση. «Πρέπει να δείξουμε το στίγμα της πολιτικής μας, είπε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος και εξήγησε ότι η κεντρική πολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη είναι ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν να διαλύσουν τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Σε νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που θέλουν να απορυθμίσουν και να καταργήσουν βασικά εργασιακά δικαιώματα. Από την άλλη πλευρά, είπε, είναι οι δυνάμεις της εργασίας που θέλουν να προωθήσουν σύγχρονες πολιτικές που χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr