Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Έχουμε συμφωνία Κυριάκο”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.  "Έχουμε συμφωνία Κυριάκο, δεν μας ζητήθηκε κάτι παραπάνω".\

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνιζαν πς «από την επίσημη ανακοίνωση του eurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση, παρά τους πρώιμους πανηγυρισμούς, έχει πολύ δουλειά μπροστά της μέχρι τις 24 Μαϊου».

Ακόμη οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει «το πρόσθετο πακέτο έμμεσων φόρων, τις περικοπές στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορούν τα ειδικά μισθολόγια ή προσωπικές διαφορές, τον προληπτικό μηχανισμό περικοπής δαπανών, τις τελικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια καθώς και την ενίσχυση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, σχολίαζαν ότι «πρόκειται για μία τρύπα στο νερό». Ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε καθώς η όποια ρύθμιση χρέους παραπέμπεται για το 2018, υπό προϋποθέσεις και σε δόσεις, δηλαδή για την επόμενη κυβέρνηση.