Προκλητική δήλωση Τόσκα: Οι Έλληνες νιώθουν το προσφυγικό μόνο μέσω τηλεόρασης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χθες έλεγε ότι οι δαρμένοι της Ειδομένης θα γίνουν οι αυριανοί τζιχαντιστές, σήμερα ότι ο ελληνικός λαός δεν βιώνει το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά το νιώθει μόνο μέσω τηλεόρασης!

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος φροντίζει με κάθε του δήλωση να ξεσηκώνει πλήθος αντιδράσεων.

Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει θέμα με τους μετανάστες στην Ελλάδα, ότι είναι κάτι ελέγξιμο και πως μάλιστα ο ελληνικός λαός δεν έχει νιώσει στο πετσί του κάποια δύσκολη κατάσταση με τις αυξημένες ροές.

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Τόσκας: Μπορώ να σας πω ότι ο ελληνικός λαός το προσφυγικό πρόβλημα εκτός από κάποιες ακριτικές περιοχές δεν το έχει νιώσει, παρά μόνο μέσω της τηλεόρασης.

Δημοσιογράφος: Δεν το έχει νιώσει;

Τόσκας: Δεν το έχει νιώσει στο πετσί του, εννοώ στην καθημερινότητα του. Δηλαδή μέσα στο κέντρο της Αθήνας δεν βλέπουμε πρόσφυγες, μέσα στο κέντρο των μεγάλων πόλεων δεν βλέπουμε πρόσφυγες, μεσα στις εθνικές οδούς δεν βλέπουμε πρόσφυγες, υπάρχει το πρόβλημα, δεν θέλω να πω να το κουκουλώσω, αλλά είναι ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό και θα γίνει ακόμη πιο ελεγχόμενο τις επόμενες μέρες.

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ που μετέφερε ρεπορτάζ από την Ειδομένη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική κάλυψη αυτό που άκουσα... Εάν αυτή είναι η δημοσιογραφική περιγραφή της φημολογίας, τότε εγώ μάλλον δεν έχω να πω τίποτα γιατί εγώ μιλάω για γεγονότα και μιλάω για πλάνα».

Ερωτηθείς αν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πάτησαν σε ελληνικό έδαφος απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε: «Μα είναι και το αυτονόητο αυτό. Λέτε να είναι το συρματόπλεγμα στην οριογραμμή; Ξέρω από σύνορα χρόνια σαν στρατιωτικός, λοιπόν δεν φτιάχνει κανένας συρματόπλεγμα στην οριογραμμή. Δεν μπορεί να φτιαχτεί. Θα θέλει να το επισκευάσει και δεν θα μπορεί».

Τέλος επέμεινε στην άποψη ότι οι δαρμένοι της Ειδομένης θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές: «Γιατί να παρερμηνευτούν (σ.σ. οι δηλώσεις μου); Α, δεν ξέρω αν παρερμηνεύτηκαν. Δεν παρακολουθώ ξέρετε τι λέει ο καθένας. Δεν έχω χρόνο, μακάρι να ‘χα, να κοιτούσα τηλεόραση όλη τη μέρα. Εγώ είπα ότι όποιον τον κακομεταχειριζόμαστε μπορεί αύριο να πάρει άλλο δρόμο. Αυτό είναι κάτι πέρα από το αυτονόητο; Δεν το ξέρει όλος ο κόσμος;».

protothema