ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προηγείται σε δημοτικότητα ο Βασίλης Κικίλιας – Ποιοι είναι οι δημοφιλείς υπουργοί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναδεικνύει ως πιο δημοφιλές στέλεχος της κυβέρνησης με ποσοστό 58,5% η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Στη σχετική δημοσκόπηση ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με 55% και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με ίδιο ποσοστό. Ο κ. Κικίλιας είναι ακόμη πιο δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας όπου συγκεντρώνει το 84,2% των θετικών γνωμών, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με 80,9%.

Το σημείο - τομή για τη ραγδαία άνοδο των ποσοστών του Βασίλη Κικίλια ήταν η σοβαρότητα που έδειξε αναφορικά με τη διαχείριση της covid-19. Αυτό είναι άλλωστε που παρέχει και στην κυβέρνηση το ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο και δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα. Το αξιοσημείωτο, εν προκειμένω, είναι πως για τα θέματα οικονομίας η κοινή γνώμη είναι περισσότερο διχασμένη καθώς δημιούργησαν μεν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης, υπάρχει όμως ένα 40,4% που δηλώνει ανήσυχο.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας έδωσε τη σκυτάλη στους ειδικούς και απέφυγε την καθημερινή προβολή -παρόλο που επικρίθηκε από κάποιους για αυτήν του την επιλογή-, αντίθετα επέλεξε τις στοχευμένες παρεμβάσεις για σημαντικές ανακοινώσεις που έδιναν λύσεις, χωρίς αοριστολογίες και επαναλήψεις.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι με σκληρή δουλειά ώστε να προετοιμαστούμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας, το ερχόμενο φθινόπωρο», είχε επισημάνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO, αυτή διενεργήθηκε το διάστημα από 22 έως 27 Μαΐου 2020, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αφού, δηλαδή, τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα είχαν ήδη αρθεί, η καθημερινότητα άρχισε να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.