Δήλωση-βόμβα από τον Μπαλαούρα: Τα capital controls έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από πέρυσι τον Μάρτιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην υπόθεση των Wikileaks αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, εκφράζοντας, παράλληλα, τη δική του άποψη για τα capital controls.

«Νομίζω πως εκείνο που φάνηκε, από την υπόθεση των Wikileaks, είναι πως οι δανειστές μας είναι αδίστακτοι κυρίως το ΔΝΤ, το οποίο θέλει να προκαλέσει ξανά πιστωτικό γεγονός». αναφέρει στον focus fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας ανέφερε πως «εμείς δεν θέλουμε και δεν θέλαμε το ΔΝΤ και δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα», ωστόσο υπογράμμισε πως εάν μείνει, θα τηρήσει την συμφωνία, χωρίς καμία προσθήκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θέλουμε να προστεθεί ούτε ένα «και». «Η συμφωνία αυτή δεν είναι καλή, δεν μας αρέσει, παρ όλα αυτά για να πάμε σε μία κατάσταση κανονικότητας την ακολουθούμε και την τηρούμε», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαούρας.

Αναφερόμενος στα capital controls ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από τον Μάρτη, όταν βλέπαμε ότι οδεύαμε σε οικονομική ασφυξία...

«Το πιστωτικό γεγονός που λέει ο κ. Τόμσεν το ζήσαμε τον Ιούλιο και αυτό είναι μια απάντηση σε αυτούς που φώναζαν ότι τα capital controls έγιναν από εμάς. Τα capital controls εγιναν κατά παράβαση του καταστατικού της ΕΚΤ. Eγώ έχω την άλλη άποψη ότι έπρεπε να τα είχαμε επιβάλλει από το Μάρτιο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, εγώ λέω ποιος μας οδήγησε με τακτική και σκοπιμότητα σε πιστωτική ασφυξία. Kαι το Μάρτιο είχαμε ήδη τα πρώτα μηνύματα πιστωτικής ασφυξίας, όταν ψάχναμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ήταν γεγονός ότι ο κόσμος δεν ήταν χαζός σου λέει μπαπ θα μας κάνουν έφοδο στις καταθέσεις και για αυτό γινόταν αυτό, δεν ήταν λοιπόν ότι μας είπαν κάντε τα capital controls, σας τα επιβάλλουμε εμείς, που και αυτό έγινε εν μέρει, το θέμα ήταν άλλο ότι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση να βάλουμε τα capital controls»,είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

[g_youtube v="yH040fzMat8"]

iefimerida.gr