Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και στους άνω των 65


Πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αφήσαμε πίσω 42 ημέρες μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα σημείωσε και τόνισε με έμφαση: Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης στις δηλώσεις του ότι είναι fake news οι ειδήσεις ότι έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα (από 00.00 έως 06.00 πμ) και στους πολίτες άνω των 65 ετών. «Συστάσεις έχουμε κάνει» τόνισε συγκεκριμένα.

Παρατείνεται η καραντίνα στο Κρανίδι

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σταματούν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά κυκλοφορίας στο δήμο Ερμιονίδας. Παράλληλα, παρατείνεται η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι για 7 μέρες. Επίσης, απόψε ολοκληρώνεται η καραντίνα στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης Ξάνθης, ενώ λήγει και ο περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών.

Τέλος, ανέφερε ότι συνολικά, 36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας και έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ από τους ελέγχους στα σύνορά μας βρέθηκαν 547 θετικά κρούσματα, τα οποία και τέθηκαν σε απομόνωση.

Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα

Στην άρση των μέτρων προστέθηκε μία ακόμα εξαίρεση. Από αύριο, Τρίτη 5 Μαϊου, θα επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα στη θάλασσα. Η εξαίρεση αυτή αφορά σε σκάφη έως 7 μέτρα, με την απαγόρευση προσέγγισης νησιών.

Πηγή:
Ereportaz.gr