«Έκαναν το Σύνταγμα… Βόρεια Κορέα»: Βουλευτής κατακεραυνώνει τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος για την Πρωτομαγιά, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, προχώρησε στη δημοσίευση αιχμηρού άρθρου, κάνοντας λόγο για εικόνες Βόρειας Κορέας στην πλατεία του Συντάγματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Βορειοκορεατικής έμπνευσης συγκεντρώσεις θυμίζουν τις γυμναστικές επιδείξεις των σχολικών μας χρόνων και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σκωπτικό τρόπο».

Σε άλλο σημείο αναρωτιέται:

«Γιατί να σεβόμαστε παρόμοιες ενέργειες ενός κόμματος με τον πυρήνα της ιδεολογίας του να βρίσκεται απέναντι στην αστική δημοκρατία;

Προσοχή στο σημείο αυτό. Σε καμμία περίπτωση δεν προτρέπω να μη σεβόμαστε ένα κόμμα το οποίο εκφράζει ένα τμήμα ,έστω και μικρό, του ελληνικού λαού και σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Διαφωνώ, απλώς, με τον σε κάθε ευκαιρία, υπέρμετρο σεβασμό που του επιδεικνύουμε, ως ένα είδος πολιτικού φετίχ, πολλοί υπέρμαχοι της αστικής δημοκρατίας, αναζητώντας πολλές φορές ως αντάλλαγμα την αποδοχή του.

Ξεχνάμε ,όμως, ότι οι εκπρόσωποι του κοινοβουλευτικού αυτού κόμματος με αυτάρεσκη αλαζονεία μας κουνούν συνεχώς το δάχτυλο, πιστεύοντας ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και παραβλέποντας ,ότι με την υιοθέτηση της καθολικής ψήφου στις δημοκρατικές κοινωνίες το όνειρο της λαϊκής επανάστασης, έγινε απατηλό».