ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Τι είπε για την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και τα νοσοκομεία


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε σήμερα στην τηλεόραση για την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και την επιστροφή των νοσοκομείων.

Της Αλεξίας Σβώλου

«Πετύχαμε μέχρι σήμερα, όχι επειδή νικήσαμε την αρρώστια, αλλά επειδή νικήσαμε τις αδυναμίες και τη νοοτροπία του χθες. Τα νοσοκομεία αναφοράς θα συνεχίσουμε να τα κρατάμε για τον κορωνοϊό και έχουμε και κάποια αποκλειστικά νοσοκομεία, όπως η «Παμμακάριστος», η «Αγία Βαρβάρα» και το ΝΙΜΤΣ, αποκλειστικά για κορωνοϊό.», δηλώνει ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας συνεχίζει λέγοντας ότι, «]Τα νοσοκομεία όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μία μερική κανονικότητα. Για αυτό και από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019.»

Επιπλέον τονίζει για μια ακόμη φορά ότι «όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε ή αίρουμε έρχονται σταδιακά, έρχονται με αποστάσεις ασφαλείας και με τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετρήσουμε και το σύστημα πώς αντιδρά, αλλά και ποιες είναι οι επιδημιολογικές μελέτες εξ’ αυτού.»

Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι «Έχω δώσει ήδη εντολή στους Διοικητές στις υγειονομικές περιφέρειες και στους Διοικητές των νοσοκομείων, μαζί με τις Επιτροπές Λοιμώξεων εντός του νοσοκομείου και τους υπεύθυνους των χειρουργείων. Θα κατηγοριοποιηθούν και θα μπει προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα. Και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Υπάρχουν κάποια χειρουργεία τα οποία έχουν σωρευθεί, υπάρχουν κάποια άλλα τα οποία πρόκειται να επακολουθήσουν. Το σύστημα υγείας οργανωμένο, δομημένο, θέλω να πιστεύω με μία άλλη νοοτροπία και μία άλλη λογική…».

Πηγή:Ereportaz.gr