Η επίσκεψη Τσίπρα στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και ο χαιρετισμός που έκλεψε τις εντυπώσεις (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

- Τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Αποστολόπουλος 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι γνωστό ότι σηκώνει μεγάλο βάρος της διαχείρισης των περιστατικών κορωνοϊού, καθώς αποτελεί το Νοσοκομείο αναφοράς για όλη τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων.

Ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή και να τους συγχαρεί, αλλά και να ενημερωθεί για ενδεχόμενα προβλήματα ή δυνατότητες βελτίωσης.

«Ήρθα για να μάθω περισσότερα για την προσπάθεια που κάνετε και ταυτόχρονα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό, το διοικητικό αλλα κυρίως το νοσηλευτικό - γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μια δύσκολη μάχη αυτές τις μέρες για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και ελπίζω να την δίνουν με τη στήριξη όλων μας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε αρχικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται στο Αττικό 30 ασθενείς με Covid-19 και επτά σε μονάδα εντατικής θεραπείας. «Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς που έχουμε ανταποκριθεί μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία στις παροχές υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε ασθενείς με Covid-19», σημειώσε ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο κ. Ροϊλός έδωσε μια γενικότερη εικόνα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

«Από 66 κλίνες ΜΕΘ που παραλάβαμε στην 2η ΥΠΕ έχουμε ανοίξει ακόμα 25. Σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει μέριμνα να ανοίξουν ακόμα 59! Επιπλέον, υπάρχουν εν λειτουργία 210 κλίνες απλής νοσηλείας covid19 και υπάρχει πρόβλεψη για άλλες 100. Τέλος, έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 59 γιατροί ως επικουρικοί και 395 λοιπό προσωπικό (νοσηλευτές τεχνολόγοι κλπ). Ενώ ακόμα 30 έχουν υπογράψει και είναι σε αναμονή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ροϊλός.

Κατά την περιήγησή του στο νοσοκομείο, ο Αλ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι του επισήμαναν την ανάγκη άμεσης στήριξης του ΕΣΥ, συνολικά, με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ αναφέρθηκε και στη διακομματική συναίνεση σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που έκλεψε τις εντυπώσεις, ο χαιρετισμός με τους αγκώνες μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Ροϊλού, υπό το βλέμμα του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος με τη συνδρομή και του Αν. Διοικητή Γιώργου Κοσμίδη, έχει επιτύχει την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων στο Νοσοκομείο Αττικόν.