ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν δωρεάν μάσκες στους πολίτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: «Πρόκειται για ένα αγαθό σε παγκόσμια έλλειψη».

Κάποιες εισαγωγές έχουν ήδη γίνει και θα έρθουν μάσκες στα σούπερ μάρκετ και αυτή την εβδομάδα, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (30/03), μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για την προμήθεια ενός από τα προϊόντα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και έλλειψη στην αγορά.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με συγκεκριμένη βιομηχανία, προκειμένου να συζητηθεί η διανομή δωρεάν μασκών στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη.

Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός στο παραπάνω βίντεο

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, δεν θα υπάρξει μαζική πασχαλινή έξοδος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα ήταν ανεπίτρεπτο, να επιτρέψουμε να υπάρξει μαζική έξοδος και οι εκδρομείς να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία και παράλληλα να πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάνουμε για τον περιορισμό της πανδημίας.

Κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε ο κ. Γεωργιάδης, τον Απρίλιο και πρόσθεσε ότι αν όλα πάνε καλά, ενδεχομένως τον Μάιο να μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με το υπουργό, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας δείχνει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία. «Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι παρά το ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ η απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές, ελήφθη αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και αφετέρου γατί έπρεπε να ληφθούν υπόψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά