ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επαφές με πολιτικούς αρχηγούς – Μέτρα στα σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σειρά επαφών ξεκινά τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα του κορωνοϊού, ενώ η Ελλάδα αναμένεται να διεκδικήσει από το Eurogroup χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και εξαίρεση των δαπανών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε αρχικά συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε η επικαιροποίηση των μέτρων και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στους τομείς της Υγείας, της απασχόλησης και της στήριξης των επιχειρήσεων λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία η κυβέρνηση θα διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και εξαίρεση των δαπανών. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και ο Επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Όπως έγινε γνωστό, ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικάμέτρα θα κάνει τις αγορές του στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, θα λειτουργήσουν και υπηρεσίες delivery από τα σούπερμάρκετ, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι κατ’ οίκον παραδόσεις θα γίνονται ακόμη και την Κυριακή. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπάλληλοι σεκιούριτι θα ελέγχουν πόσοι καταναλωτές μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ. 

Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο μελετά την επέκταση ωραρίου στα σούπερ μάρκετ –κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

br