Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει το βράδυ της Τετάρτης (04/03) η κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας

Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ρίου ταξίδεψε πρόσφατα με γκρουπ τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Αίγυπτο. Και στις δύο χώρες, έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο 66χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους γιατρούς.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή