ΤΣΙΠΡΑΣ: Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει… ο λαός !

Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Θανάσης Δρίτσας μέσα σε 80 σελίδες έκαναν τον απολογισμό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια… ιδιάζουσα αυτοκριτική αναζητώντας τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του. Μάλιστα κατέληξαν και βρήκαν και ποιος φταίει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους την διπλή εκλογική ήττα στο κόμμα έφερε… το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε το πρόγραμμά του! Ο λαός, λοιπόν φταίει που δεν κατάλαβε, αλλά και ο Βαρουφάκης και όσοι έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015, οι οποίοι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν παραμυθιάσει τον Τσίπρα, ότι οι Ρώσοι θα μας δώσουν χρήματα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η λάθος επικοινωνιακή τους πολιτική. Δεν υπολόγιζαν λέει ότι τα μέσα θα είναι τόσο επιθετικά, ούτε ότι δεν θα επικοινωνούσαν τις δικές τους απόψεις.

Σε επικοινωνιακό επίσης επίπεδο αναγάγουν για το θέμα του Ματιού και της Μάνδρας. Ξεχνάνε τους νεκρούς, ξεχνάνε τις ευθύνες τους και ανακαλύπτουν μόνο λάθη επικοινωνιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «τρεις σοφοί» της Κουμουνδούρου θέλουν να πείσουν τους υπόλοιπους ότι ό,τι κακό είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το άφησε πίσω του. Όπως αυταπάτες, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Πάνο Καμμένο κ.ά, και ότι δεν κατάφεραν γιατί είχαν επικοινωνιακές αδυναμίες.

Με την νοοτροπία του «φταίνε οι άλλοι» σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τον σωστό απολογισμό, απλά βρήκε άλλοθι και βολικά «θύματα» για την ήττα του. Αυτό όμως δεν αφορά την ελληνική κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα.