Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δείτε που εκτοξεύτηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis, το κόμμα της ΝΔ εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Στην πρόθεση ψήφου της Metron Analysis για το «Βήμα», τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με 5,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ μ 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜεΡΑ 25 με 4%.

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.null

Δύο ακόμη δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, δύο ακόμη δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην μία εξ αυτών, της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η έρευνα δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Τέλος, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφωνόταν στις 13 μονάδες, με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.