Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – Ποια κόμματα την στηρίζουν;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Πώς θα κινηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση της επιλογής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρότασή του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη αντίδραση του απέφυγε την οποιαδήποτε νύξη για το πρόσωπο που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και έκανε γνωστό ότι οι επίσημες θέσεις του κόμματος θα εκφραστούν μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

Η στάση του ΚΙΝΑΛ

Θετικά φαίνεται πως βλέπουν στο Κίνημα Αλλαγής την εισήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει θετική εισήγηση ως προς το πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Πηγή