Δήλωση-σοκ Μουζάλα: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για πιθανό κλείσιμο των συνόρων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (10/02/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, καθώς εντείνονται εκ νέου οι πιέσεις των Βρυξελλών προς την Αθήνα αναφορικά με την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, ο Γ. Μουζάλας απάντησε: «Νομίζω ότι όσο κι αν αυτό είναι λίγο πιο μακριά τώρα, η απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων θα είναι πιο ευνοϊκή για τη χώρα μας από την προηγούμενη. Θα πρέπει όμως σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το να μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν είναι ένας τρόπος να είναι εννοεί κανείς πως οι άλλες χώρες θα βγουν έξω από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορα».

Ο ίδιος, πάντως, είπε ότι ακόμη κι αν κλείσουν τα σύνορα και εγκλωβιστούν πρόσφυγες εντός της Ελλάδας, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει περαιτέρω τι ακριβώς εννοεί επ’ αυτού.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πόλεμο που υφίσταται η χώρα το τελευταίο διάστημα. «Κάτω από τη σημαία της ταπείνωσης, υποστήκαμε μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Είναι πόλεμος. Πρέπει να τον δώσουμε με συνέπεια, έχοντας τους στόχους μας. Θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα κερδίσουμε κάποια άλλα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μουζάλας.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr