Εθνική σύμπνοια και ενότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυο ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, υπό το Νίκο Δένδια το οποίο συγκλήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα.

«Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία», δήλωσε αμέσως μετά ο Νίκος Δένδιας.

Την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή της χώρας στην ενεργητική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την άσκηση πίεσης, αλλά και ταυτόχρονα με συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία. Πρόσθεσε δε, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

“Ήρθαμε στο Εθνικό Συμβούλιο ως πατριωτική δύναμη ευθύνης. Εμείς δε θα επαναλάβουμε τη ρητορική δημαγωγία, την οποία υποστήκαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση”, επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η όξυνση είναι μεγάλη και οι δυσκολίες πολλές. Η χώρα μας προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα και να τα επιστρέψει. Το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές».

Η Σοφία Σακοράφα που εκπροσώπησε στη συνεδρίαση το ΜεΡΑ 25, δήλωσε: «Η ενημέρωση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα πρέπει να θέσουμε το θέμα στους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της ΕΕ».

Πηγή: www.newsit.gr